HSB Södra Norrland väljer nu att bli medlem i arbetsgivarnätverket Vi Kan. Föreningen med fastighetsförvaltning för närmare 30 000 HSB-medlemmar ser positivt på nätverket och tycker att det är viktigt att ge alla människor, oavsett ursprung, en chans att komma in på arbetsmarknaden.

– Att få fler medarbetare med erfarenheter från andra kulturer är en fantastisk chans för oss, som ger ökad kompetens och mångfald i företaget. Därför är det självklart för oss att delta i samarbetet, säger Christer Berglund, vd HSB Södra Norrland.

HSB Södra Norrland kommer bland annat att bidra med praktikplatser och studiebesök för att tillsammans med nätverket och projektet ”Hela vägen” hjälpa 830 personer i Västernorrland närmare arbetsmarknaden.

Mer om HSB Södra Norrland
HSB Södra Norrland har fastighetsförvaltning för drygt 30 000 HSB-medlemmar i Gästrikland, Hälsingland, Härjedalen, Jämtland, Medelpad och Ångermanland med lokalkontor i Bollnäs, Gävle, Hudiksvall, Härnösand, Ljusdal, Sandviken, Sollefteå, Sundsvall, Söderhamn, Ånge, Örnsköldsvik och Östersund. HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. Målet är skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

I januari berättade HSB om hur man nationellt ska medverka till cirka 250 praktik- och ingångsjobb, samt försöket med att införa sociala klausuler i entreprenadupphandlingar för att fler människor med byggerfarenhet från sina hemländer ska komma i arbete.