Paralox har tagit byggbranschen med storm och underlättat bostadsbyggandet för familjer runt om i hela landet. Nu väljer företaget att ansluta sig till Vi Kan med förhoppningen om att även göra det enklare för nyanlända och arbetssökande att integreras i samhället.

– Aldrig tidigare har så många människor i vårt närområde behövt hjälp att bosätta sig. Men ska hjälpen bli en möjlighet måste de nyanlända integreras i samhället. Vi hjälper gärna till att integrera och förbereda dem till vårt gemensamma samhälle, säger Peter Stenquist, vd för Paralox AB.

Paralox AB kommer bland annat att bidra med praktikplatser och arbetsträning för att tillsammans med nätverket och projektet ”Hela Vägen” föra 830 personer i Västernorrland närmare arbetsmarknaden.

Mer om Paralox
Paralox är företaget som har revolutionerat byggbranschen med sitt unika blocksystem för hustillverkning. Systemet gör att kompletta hus och byggnader kan skapas snabbt, energisnålt och med minsta miljöpåverkan. Paraloxsystemet är patenterat och baseras på lösvirkestradition vilket gör att kunden har full möjlighet att skapa sitt unika drömhus.

Fotograf: Tommy Lindberg