Arbetsgivare kan vara med och minska utanförskapet på arbetsmarknaden

Malmö, Göteborg och Södertälje är några av de kommuner som arbetat hårt för att minska klyftorna i samhället. Nu samlar initiativet ”Vi Kan” Sundsvalls arbetsgivare med förhoppningen om att göra detsamma.

På fredag är Sundsvalls arbetsgivare och intressenter inbjudna till frukost på Casino Cosmopol för att ta del av goda exempel på socialt ansvarstagande och diskutera hur man tillsammans kan minska utanförskapet på arbetsmarknaden. Bakom initiativet står Investera Mittsverige AB (SVB) i samarbete med Sundsvalls Tidning och Mittmedia.

– Det är dags nu. Det finns många goda krafter som verkar i Sverige och nu hoppas vi att Sundsvall och Västernorrland är redo att kraftsamla för att minska utanförskapet. Vi kan inte vänta längre, säger Pernilla Berg, Investera Mittsverige AB (SVB).

Genom att uppmuntra och inspirera arbetsgivare till att bland annat våga ta emot praktikanter och anordna studiebesök hoppas man kunna hjälpa personer som i dag står utanför den ordinarie arbetsmarknaden. Förhoppningen är att skapa ett nätverk av arbetsgivare som är villiga att bidra utifrån den egna förmågan.

– Många arbetsgivare upplever det svårt att veta på vilket sätt de kan bidra – hur, när och med vad. Vi har behov av både kompetensförsörjning och arbetskraftsförsörjning. Därför är varje människa som vi kan stötta till att bidra på arbetsmarknaden viktig för att stärka vår region, säger Pernilla Berg.

Frukosten som äger rum nu på fredag 07:45-09:30 är öppen för alla och innehåller flera olika delar. Bland annat berättar Mäklarhuset om deras resa med att anställa den kvinna som tidigare tiggde utanför deras kontor. På plats finns även Arbetsförmedlingen för att berätta om värdet av samarbete med näringslivet samt representanter från kommunens arbetsmarknadsenhet.

Kontaktperson:

Pernilla Berg, vd
Investera Mittsverige AB (SVD)
Trädgårdsgatan 18, 4 trp
852 31 Sundsvall

Cell +46 70 343 14 18
Office +46 60 61 51 50

pernilla@investeramitt.se
www.investeramitt.se
www.vikanmittsverige.se